Rezervarea spermei de la donator pentru o utilizare ulterioară

Este necesară rezervarea imediată a spermei sau este posibil să aştept? După ce aţi găsit donatorul de spermă preferat, trebuie să vă asiguraţi că sperma de la donator nu se epuizează înainte de a plasa comanda şi a începe tratamentul. Vă recomandăm, de asemenea, să rezervaţi paiete de la acelaşi donator pentru eventuale sarcini.

 • Nu riscaţi ca sperma de la donatorul preferat să nu mai fie disponibilă
 • Nu riscaţi să fiţi nevoiţi să schimbaţi donatorul de spermă în timpul tratamentului
 • Asiguraţi-vă că există posibilitatea de a avea alţi fii genetici
 • Cryos garantează reachiziţia (rambursare 75%)

Înainte de a începe tratamentul

Când ați găsit donatorul de spermă preferat, ar trebui să faceți imediat o rezervare. Nu riscați ca sperma de la donatorul preferat să nu mai fie disponibilă pentru eventuale tratamente ulterioare. Primim aproape zilnic informații de la clienți dezamăgiți, întrucât donatorul lor nu se mai află pe lista donatorilor.

De asemenea, nu riscați ca sperma de la donatorul preferat să nu mai fie disponibilă și să trebuiască să schimbați donatorul de spermă în timpul tratamentului. În medie, pentru obținerea unei sarcini sunt necesare 5 până la 6 cicluri de tratament. După ce v-ați ales donatorul de spermă preferat și dacă doriți să vă asigurați că aveți suficientă spermă de la donator provenită de la același donator de spermă pentru întreaga durată a tratamentului, ar trebui să faceți o rezervare înainte de începerea tratamentului.

De asemenea, amintiți-vă să verificați dacă nu a fost consumată cota de sarcini pentru donatorul dvs. Informații suplimentare despre rezervările cotei.

După naştere

Pentru părinţii care au avut deja un copil folosind unul dintre donatorii noştri şi care doresc să aibă alţi fii genetici în viitor, este şi mai important să rezerve sperma de la donator. Dacă doriţi să folosiţi acelaşi donator de spermă, vă recomandăm să rezervaţi un număr suficient de paiete cât mai repede posibil. Nu aşteptaţi începerea tratamentului sau tratamente viitoare pentru a rezerva sperma. Fără rezervare, nu putem garanta disponibilitatea în viitor a spermei de la acelaşi donator. Avantajele utilizării aceluiaşi donator pentru sarcini viitoare sunt evidente:

 • Copii vor fi 100% înrudiţi genetic şi, prin urmare, este mai probabil că vor avea aceleaşi trăsături fizice.
 • Nu există întotdeauna o compatibilitate biologică cu donatorul. În cazul unui rezultat pozitiv cu donatorul selectat, este foarte probabil ca acelaşi rezultat pozitiv să fie obţinut şi în viitor.
 • Ştiţi deja la ce să vă aşteptaţi.
 • Copii se vor raporta unul la celălalt în stabilirea relaţiilor de identitate personală.

Nu mai aşteptaţi - rezervaţi imediat sperma de la donator online!

Pentru a garanta disponibilitatea spermei de la donatorul ales şi o cantitate de paiete suficientă, vă recomandăm să rezervaţi spermă atunci când comandaţi spermă de la donator pentru prima dată. Nu este necesar să comandaţi spermă pentru livrare, fiind suficient să indicaţi numărul de paiete la „Rezervare”.

Câtă spermă trebuie să rezerv?

Aceasta depinde de situaţia dumneavoastră individuală. Totuşi, cu cât rezervaţi mai multă spermă de la donator, cu atât veţi avea mai multe garanţii. Contactaţi Cryos sau clinica dumneavoastră (dacă este cazul) pentru a discuta despre ceea ce aveţi nevoie.
În medie, sunt necesare 5-6 cicluri de tratamente per sarcină în cazul unui tratament în clinică. Rata medie de sarcini variază între 10 și 40% la fiecare ciclu de tratament, în funcţie de vârsta şi starea pacientului, experienţa clinicii, stimularea hormonală, momentul efectuării tratamentului, metoda de preparare a spermei, calitatea spermei, metoda de inseminare etc. Per ansamblu, 50-60% din femeile dintr-un grup neselectat rămân însărcinate după şase luni de tratament şi aproximativ 80% după 12 luni de tratament.

Reţineţi că recomandările noastre se bazează pe o utilizare medie de paiete per sarcină. Pentru o siguranţă mai mare, vă recomandăm să rezervaţi mai multă spermă; pentru trei sarcini, de exemplu, rezervaţi de trei ori mai multă spermă.

Este posibil să rezervaţi mai puţină spermă

 • Dacă rămâneţi uşor însărcinată.
 • În cazul unei fertilizări in vitro (FIV).
 • Dacă aveţi sub 35 de ani.
 • Dacă aţi optat pentru un număr redus de tratamente (de ex., trei cicluri de tratamente). Tratamentele îndelungate pot fi nu doar costisitoare, dar şi traumatizante.

Este posibil să rezervaţi mai multă spermă

 • Dacă nu rămâneţi uşor însărcinată.
 • În cazul unei inseminări vaginale/cervicale.
 • Dacă aveţi peste 35 de ani.
 • Dacă aţi optat pentru un număr mai mare de tratamente decât numărul mediu.
 • Dacă doriţi o mai mare siguranţă. Rezervarea unui număr mai mare de paiete garantează o siguranţă mai mare.

Depozitul personal

Rezervările pot fi gestionate online în depozitul personal.
Puteţi să adăugaţi mai multe paiete, să selectaţi paiete pentru livrare şi să eliminaţi paietele în plus.

Aţi găsit răspunsuri la întrebările dumneavoastră?

Dacă nu aţi găsit răspunsuri, vă rugăm să ne contactaţi şi vom face tot posibilul pentru a vă ajuta. Personalul serviciului clienţi al companiei Cryos vorbeşte următoarele limbi: scandinav, engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană.