Livrare și termeni

Sperma de la donator este transportată la destinaţii din întreaga lume. Transporturile se realizează într-un recipient cu gheaţă carbonică sau cu azot. De asemenea, sperma de la donator poate fi colectată personal de la Cryos de către un cadru medical autorizat.

Gheaţă carbonică CO2

Denumită şi anhidridă carbonică (-79°C). Paietele de spermă sunt introduse într-un recipient izolat cu gheaţă carbonică. Gheaţa carbonică are o durată de aproximativ 2-3 zile înainte de decongelare, în funcţie de temperatura ambientală. Prin urmare, recomandăm modalitatea de transport în recipiente cu gheaţă carbonică doar de luni până miercuri, pentru a vă asigura că sperma ajunge la destinaţie înainte de weekend.
Dacă plătiţi o taxă suplimentară, puteţi comanda gheaţă carbonică mare pentru a prelungi perioada de păstrare în recipient la aproximativ 4-5 zile, în funcţie de temperatura ambientală.
După livrare, este important ca paietele cu spermă să fie mereu în contact cu gheaţa carbonică până la decongelare/utilizare.
 Reţineţi că transporturile în gheaţă carbonică sunt permise doar în anumite ţări din Europa - vedeţi lista aici.
Recipientul cu gheaţă carbonică nu trebuie restituit.

Azot LN2

Denumit şi azot lichid (-196°C). Paietele cu spermă sunt introduse într-un borcan într-un recipient cu azot, care este aşezat într-o cutie de transport. Un recipient cu azot va păstra paietele cu spermă congelate timp de şapte zile. Dacă plătiţi o taxă suplimentară, puteţi comanda un recipient mai mare cu azot, care va păstra paietele cu spermă congelate timp de 12 zile. În momentul comandării, indicaţi în câmpul corespunzător dacă doriţi un recipient mai mare cu azot. Nu putem garanta faptul că recipiente mai mari cu azot vor fi disponibile în ziua transportului.
Sperma de la donator trebuie păstrată în recipientul cu azot până la utilizare sau transferată într-un alt recipient cu azot la o clinică.

Termene limită pentru comanda de livrare

Data transportului este aleasă în momentul în care comandaţi online. Totuşi, cea mai apropiată dată de expediere este de 2 zile lucrătoare după ce a fost plasată comanda dumneavoastră online. Ţineţi cont de aceste termene de livrare. Dacă plătiţi o taxă suplimentară, comenzile urgente pot fi livrate în aceeaşi zi în care este primită comanda. Termenul limită pentru primirea comenzilor urgente este 12:00 (CET) în ziua expedierii.

Termene de livrare

În condiţii normale, sunt aplicabile termenele indicate în continuare. Termenele de livrare pot varia în funcţie de destinaţie şi alte condiţii.

  • 
Ţări din UE: 1-2 zile lucrătoare (luni - vineri)
  • Restul lumii: 1-5 zile lucrătoare (luni - vineri)

Pentru unele destinaţii din afara UE, procedurile vamale pot întârzia livrarea.

Trebuie să fiu prezent pentru a primi livrarea?

Da, o persoană trebuie să fie prezentă pentru a primi pachetul. Dacă nu este prezentă nicio persoană pentru a primi pachetul, curierul va duce pachetul înapoi la depozit şi va lăsa o notă cu informaţii suplimentare referitoare la o locaţie alternativă pentru ridicarea acestuia.

Preţuri de livrare

Consultaţi Lista cu preţuri de livrare aici.

Documente care însoțesc livrarea spermei de la donator:

  • Factură
  • Listă de colisaj
  • Un Summary of Records, care conține rezultatele testelor și informații standard pentru eliberare
  • Avertizare de siguranță referitoare la manipularea gheții carbonice (CO2) și a azotului lichid (LN2)
  • Instrucțiuni pentru returnarea recipientului cu azot (doar pentru livrări de LN2)
  • Etichetă de expediere pentru returnarea recipientului cu azot (doar pentru livrări de LN2)

Restituirea recipientului cu azot

În ambalajul de expediere sunt incluse şi instrucţiuni privind restituirea recipientului cu azot, o etichetă de restituire, precum și numărul de telefon al curierului nostru, pe care trebuie să îl contactaţi pentru colectarea recipientului. Recipientul trebuie restituit companiei Cryos în termen de şapte zile de la livrare. În caz contrar, Cryos va percepe o taxă de 100 euro, fără TVA, pentru închirierea recipientului pentru fiecare săptămână întreagă sau parţială, conform Condiţiilor acordului.

Cum se returnează un recipient cu azot 

Pentru a returna un recipient cu azot, programați pur și simplu o dată de ridicare cu serviciul nostru de curierat. 

Fie programați o dată de ridicare prin intermediul website-ului nostruwww.cryosreturn.com, direct pe website-ul curierului sau sunând la curier. În cutia de transport veți găsi un plic cu o etichetă de returnare pretipărită și o broșură cu instrucțiuni despre modul în care se returnează recipientul. Alte informații solicitate de curier, precum greutatea, sunt specificate, de asemenea, pe eticheta de returnare. Taxele de returnare sunt incluse în prețul de transport. 

Vă rugăm să utilizați una din procedurile menționate mai sus. Alegerea unei opțiuni alternative de transport poate avea ca rezultat pierderea recipientului și o posibilă creanță de 1000 EURO. 

Dacă aveți întrebări referitoare la returnarea corectă a recipientului, vă rugăm să contactați Serviciul nostru pentru Clienți, care vă va oferi informațiile necesare în acest sens. 

Este necesară o plată suplimentară pentru returnarea recipientului? 

Nu – dacă utilizați eticheta de returnare inclusă în cutia de transport, taxele de returnare sunt incluse în prețul de transport. 

Termeni de livrare

DAP (Livrare la locul convenit) în conformitate cu Incoterms 2010. Livrarea se face la domiciliu, exclus toate formalităţile vamale locale, cum ar fi aprobare vamală, aprobare import, taxe vamale, impozit etc. Nu sunt prevăzute formalităţi vamale pentru transporturi în UE. De asemenea, citiţi Condiţiile acordului.

Suntem aici pentru dumneavoastră

La Cryos, dorim să vă susținem și să vă ajutăm în călătoria dumneavoastră de a deveni părinți. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de informații suplimentare. Vorbim daneză, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, Limba ebraică și portugheză.