Livrare și termeni

Sperma de la donator este transportată la destinaţii din întreaga lume. Transporturile se realizează într-un recipient cu gheaţă carbonică sau cu azot. De asemenea, sperma de la donator poate fi colectată personal de la Cryos.

Gheaţă carbonică CO2

Denumită şi anhidridă carbonică (-79°C). Paietele de spermă sunt introduse într-un recipient izolat cu gheaţă carbonică. Gheaţa carbonică are o durată de aproximativ 2-3 zile înainte de decongelare, în funcţie de temperatura ambientală. Prin urmare, recomandăm modalitatea de transport în recipiente cu gheaţă carbonică doar de luni până miercuri, pentru a vă asigura că sperma ajunge la destinaţie înainte de weekend.
Dacă plătiţi o taxă suplimentară, puteţi comanda gheaţă carbonică mare pentru a prelungi perioada de păstrare în recipient la aproximativ 4-5 zile, în funcţie de temperatura ambientală.
După livrare, este important ca paietele cu spermă să fie mereu în contact cu gheaţa carbonică până la decongelare/utilizare.
 Reţineţi că transporturile în gheaţă carbonică sunt permise doar în anumite ţări din Europa - vedeţi lista aici.
Recipientul cu gheaţă carbonică nu trebuie restituit.

Azot LN2

Denumit şi azot lichid (-196°C). Paietele cu spermă sunt introduse într-un borcan într-un recipient cu azot, care este aşezat într-o cutie de transport. Un recipient cu azot va păstra paietele cu spermă congelate timp de şapte zile. Dacă plătiţi o taxă suplimentară, puteţi comanda un recipient mai mare cu azot, care va păstra paietele cu spermă congelate timp de 12 zile. În momentul comandării, indicaţi în câmpul corespunzător dacă doriţi un recipient mai mare cu azot. Nu putem garanta faptul că recipiente mai mari cu azot vor fi disponibile în ziua transportului.
Sperma de la donator trebuie păstrată în recipientul cu azot până la utilizare sau transferată într-un alt recipient cu azot la o clinică.

Termene limită pentru comanda de livrare

Data transportului este aleasă în momentul în care comandaţi online. Totuşi, cea mai apropiată dată de expediere este de 2 zile lucrătoare după ce a fost plasată comanda dumneavoastră online. Ţineţi cont de aceste termene de livrare. Dacă plătiţi o taxă suplimentară, comenzile urgente pot fi livrate în aceeaşi zi în care este primită comanda. Termenul limită pentru primirea comenzilor urgente este 12:00 (CET) în ziua expedierii.

Termene de livrare

În condiţii normale, sunt aplicabile termenele indicate în continuare. Termenele de livrare pot varia în funcţie de destinaţie şi alte condiţii.

  • 
Ţări din UE: 1-2 zile lucrătoare.

  • Restul lumii: 1-5 zile lucrătoare.

Pentru unele destinaţii din afara UE, procedurile vamale pot întârzia livrarea.

Recomandăm să se afle o persoană la adresa de livrare pentru a primi pachetul. Dacă la domiciliu nu se află nicio persoană pentru a primi pachetul, curierul îl va livra către un vecin sau va duce pachetul înapoi la depozit şi va lăsa o notă cu informaţii suplimentare referitoare la o locaţie alternativă pentru ridicarea acestuia.
Dacă la adresa de livrare nu se află nicio persoană la momentul livrării, recomandăm să lăsaţi la uşă o împuternicire în care să precizaţi intenţiile dvs. referitoare la livrare.

Preţuri de livrare

Consultaţi Lista cu preţuri de livrare aici.

Documente care însoțesc livrarea spermei de la donator:

  • Factură
  • Listă de colisaj
  • Un Summary of Records, care conține rezultatele testelor și informații standard pentru eliberare
  • Avertizare de siguranță referitoare la manipularea gheții carbonice (CO2) și a azotului lichid (LN2)
  • Manual de instrucțiuni (pentru livrări private)
  • Trusă de inseminare pentru inseminările la domiciliu (pentru livrări private)
  • Instrucțiuni pentru returnarea recipientului cu azot (doar pentru livrări de LN2)
  • Etichetă de expediere pentru returnarea recipientului cu azot (doar pentru livrări de LN2)

Restituirea recipientului cu azot

În ambalajul de expediere sunt incluse şi instrucţiuni privind restituirea recipientului cu azot, o etichetă de restituire, precum și numărul de telefon al curierului nostru, pe care trebuie să îl contactaţi pentru colectarea recipientului. Recipientul trebuie restituit companiei Cryos în termen de şapte zile de la livrare. În caz contrar, Cryos va percepe o taxă de 100 euro, fără TVA, pentru închirierea recipientului pentru fiecare săptămână întreagă sau parţială, conform Condiţiilor acordului.

Termeni de livrare

DAP (Livrare la locul convenit) în conformitate cu Incoterms 2010. Livrarea se face la domiciliu, exclus toate formalităţile vamale locale, cum ar fi aprobare vamală, aprobare import, taxe vamale, impozit etc. Nu sunt prevăzute formalităţi vamale pentru transporturi în UE. De asemenea, citiţi Condiţiile acordului.

Aţi găsit răspunsuri la întrebările dumneavoastră?

Dacă nu aţi găsit răspunsuri, vă rugăm să ne contactaţi şi vom face tot posibilul pentru a vă ajuta. Personalul serviciului clienţi al companiei Cryos vorbeşte următoarele limbi: scandinav, engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană.