Inseminare la domiciliu

Multe ţări nu asigură acces la tratamentul asistat medical cu spermă de la donator. Un motiv ar fi faptul că tratamentul cu spermă de la donator este interzisă prin lege în respectiva ţara.

Home insemination

Tratamentul poate să nu fie permis pentru femeile singure sau cuplurile de acelaşi sex; pot exista cerinţe privind teste specifice sau anumite documente sau interzicerea tratamentului cu donatori anonimi sau neanonomi sau alte interdicţii şi cerinţe.

În baza informaţiilor pe care le deţine Cryos, o astfel de legislaţie se aplică doar în cazul tratamentului efectuat de către medici şi alţi specialişti din domeniul sănătăţii. Cu alte cuvinte, inseminarea la domiciliu nu este reglementată de niciuna dintre restricţiile legislative de mai sus şi, prin urmare, aceasta trebuie să fie considerată legală.

Sperma este transportată în întreaga lume către clienţi privaţi pentru inseminarea la domiciliu?

Da. Cryos este un centru de ţesuturi autorizat în baza Directivei UE privind ţesuturile şi, prin urmare, poate transporta spermă de la donator testată şi analizată către clienţii privaţi în vederea inseminării la domiciliu, indiferent de starea lor civilă sau orientarea sexuală. Totuşi, vă recomandăm să solicitaţi mereu asistenţă din partea unui medic sau a unei clinici.

Din cauza modificărilor viitoare ale legislației daneze, Cryos, fiind o bancă daneză de spermă, nu mai poate livra sperma de la donator direct la locuințele private din UE după 1 iulie 2018.

În cadrul Cryos, suntem preocupați de elaborarea legislației daneze în acest domeniu deoarece credem în dreptul și autonomia individului de a încerca să aibă un copil și vrem să-i ajutăm pe oameni, indiferent de starea civilă sau de orientarea sexuală.

Dorim să ne transmitem compasiunea față de toți cei care vor fi afectați de aceste schimbări legislative și, datorită viziunii noastre, căutăm în mod continuu modalități de a-i ajuta pe cei fără copii să-și îndeplinească visul.

Nicio modificarea în procedura de livrare către clinicile de fertilitate și spitale
Începând cu 1 iulie 2018, clienții noștri privați vor putea în continuare să facă comenzi și rezervări la Cryos și să primească sperma de la donator în centrele de țesuturi aprobate, clinicile de fertilitate, departamentele spitalelor și prin intermediul cadrelor medicale autorizate.

Suntem aici pentru dvs.
Ca întotdeauna, vă vom sta la dispoziție cu referințe și răspunsuri la întrebările dvs. Nu ezitați să contactați Serviciul Clienți la adresa de email [email protected] sau la nr. de telefon +45 8676 0699 dacă aveți nevoie de informații suplimentare.

 

Există numeroşi factori care pot influenţa rezultatul inseminării artificiale; de exemplu, controale medicale, diagnostice, ecografie, momentul efectuării tratamentului, stimulare hormonală sau alte tipuri de tratamente medicamentoase. În general, un medic sau o clinică va putea asigura un tratament mult mai eficient, care adesea determină un procent de sarcini per ciclu de trei până la patru ori mai mare. Tratamentul poate include inseminare intrauterină (inseminare direct în cavitatea uterină cu spermatozoizi purificaţi) sau FIV (Fertilizare in vitro), care poate fi realizată doar de către un medic sau o clinică.
Sperma de la donator are aceeaşi calitate şi standard ca sperma utilizată de medici şi clinici de fecundare asistată.

De la care donatori poate fi comandată sperma pentru inseminarea la domiciliu?

Puteţi comanda spermă de la toţi donatorii de spermă din lista de donatori, adică donatori anonimi şi neanonimi, profiluri de bază şi extinse şi standarde.

Importul de spermă de la donator este legală?

În cadrul spaţiului UE, este garantată libera circulaţie a mărfurilor. Cu toate acestea, responsabilitatea pentru importul şi utilizarea în conformitate cu legile naţionale aparţine utilizatorului. Pentru reglementări privind transporturile în afara UE, trebuie să vă adresaţi autorităţilor locale.

Cum trebuie să utilizez sperma de la donator?Sperma de la donator pentru clienţi privaţi este însoţită de instrucţiuni detaliate privind utilizarea, congelarea, golirea paietelor, precum şi instrucţiuni de siguranţă.

Care este procedura pentru inseminarea la domiciliu?

Un ghid de inseminare la domiciliu este oferit împreună cu sperma de la donator pentru clienţi privaţi.
 Informaţii ulterioare privind inseminarea sunt disponibile aici.

Care este poziţia legală privind paternitatea/maternitatea în cazul inseminării la domiciliu?

Paternitatea/maternitatea este determinată în mod normal în conformitate cu legea în vigoare în ţara în care se naşte copilul. Donatorii de spermă de la Cryos au renunţat la toate drepturile, iar un donator de spermă nu îşi poate asuma paternitatea în baza legii daneze.

Aţi găsit răspunsuri la întrebările dumneavoastră?

Dacă nu aţi găsit răspunsuri, vă rugăm să ne contactaţi şi vom face tot posibilul pentru a vă ajuta. Personalul serviciului clienţi al companiei Cryos vorbeşte următoarele limbi: scandinav, engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană.