Evaluarea donatorilor

Toți donatorii și toate unitățile au fost selectați și supuși screeningului conform sistemului extensiv de asigurare a calității al Cryos International, procedurilor operaționale și politicilor pentru recrutarea, evaluarea și screeningul donatorilor.

Toate unitățile care respectă un anumit Standard Cryos respectă de asemenea cerințele specifice în vigoare la domentul donării, referitoare la screening, carantină, vârstă și anonimat. Informații suplimentare despre Standarde.

Candidații donatori completează un chestionar medical cuprinzător și participă la un interviu cu întrebări prestabilite, orientate către respingerea candidaților cu comportament riscant și simptome de boli.

În plus față de aceasta, se realizează o examinare fizică cuprinzătoare a candidatului și se realizează teste de sânge și urină pentru câteva boli ereditare și infecțioase, conform cerințelor legale la momentul înregistrării pentru Standardul respectiv. Candidații cu un istoric de familie de boli ereditare mentale și fizice grave sunt respinși. În plus, donatorii sunt supuși screeningului pentru cariotipul normal.

În cele din urmă, se realizează o evaluare a stării de sănătate anterior aprobării candidatului. Donatorii aprobați sunt testați pentru a constata dacă prezintă boli infecțioase în mod constant pe întreaga durată a perioadei de donare.

În ciuda acestei selecții minuțioase și a procedurii de screening, nu se poate elimina riscul de a avea un copil cu o afecțiune medicală. Un Summary of Records, care conține rezultatele testelor și informații standard pentru eliberare, este atașat la confirmarea comenzii, de asemenea este inclus în toate livrările. Summary of Records poate fi schimbat în timp.

Cum gestionăm o boală genetică descoperită la donator sau la copil:

Bolile descoperite la donator sau la copil sunt raportate la Cryos

Donatorul este eliminat imediat din baza de date și pus în așteptare pe parcursul analizelor și investigațiilor. Materialul donatorului nu poate fi expediat în această perioadă.

Analize

Concluzie:
Donatorul nu poate fi cauza – donatorul intră din nou în baza de date

Concluzie: Donatorul poate fi cauza – investigațiile continuă

Boala este înregistrată în fișierele donatorului și în dosarul electronic al acestuia. Trebuie semnat acordul înainte de utilizare. Materialul donatorului poate fi expediat doar pentru tratamentele fraternale.

Concluzie:
Donatorul nu poate fi cauza – donatorul intră din nou în baza de date