Donatorii

Sunt disponibile două tipuri de donatori de spermă: anonomi şi neanonimi. Ambele grupuri includ profiluri de bază şi extinse. În plus, veți putea alege un donator de spermă cu Calitatea de donator exclusiv.

Donatorii de spermă de la Cryos au renunţat la toate drepturile, iar un donator de spermă nu îşi poate asuma paternitatea în baza legii daneze.

Tipuri de donatori

  • Anonim + profil de bază
  • Neanonim + profil de bază
  • Anonim + profil extins
  • Neanonim + profil extins

Donatorii sunt fie Anonimi, fie Ne-anonimi. Aceste definiții nu înseamnă că donatorii nu sunt identificabili. Întrucât sperma de la donator înglobează ADN, există întotdeauna riscul ca donatorii, destinatarii și copiii să poată fi urmăriți prin analiză ADN și poate în alt fel, punând sub semnul întrebării în viitor confidențialitatea.

Anonim

Dacă donatorul este Anonim, Cryos nu va dezvălui niciodată identitatea donatorului, iar clientul este de acord să nu încerce să contacteze donatorul.

Neanonim

Dacă donatorul este Ne-anonim, Cryos va dezvălui identitatea donatorului (numele, ultima adresă cunoscută și numărul de identificare) către cadrele medicale și autoritățile din țările în care acest lucru este obligatoriu, înainte sau în legătură cu importul sau tratamentul. Cryos va dezvălui identitatea donatorului către copil, la solicitarea exprimată de copilul donatorului și numai după ce copilul a împlinit vârsta de 18 ani. Copilul trebuie să documenteze sau să arate că este probabil că el/ea este rezultatul unui tratament cu spermă de la donator, provenită de la un donator ne-anonim de la Cryos. Codul (nume/număr) al donatorului respectiv trebuie pus la dispoziție.

 Donatorul a fost de acord să fie contactat de către copii, dar Cryos nu are nicio responsabilitate asupra modului în care va proceda donatorul în viitor

Pentru mai multe informaţii, citiţi Condiţiile acordului.

Profil de bază

Donatorii de spermă cu un profil de bază sunt înregistraţi cu un număr, cum ar fi 456, 8756, 11250 etc. Profilurile de bază conţin informaţii privind rasa, etnia, culoarea ochilor, culoarea părului, înălţimea, greutatea, grupa sanguină şi, de obicei, ocupaţia/educaţia.

Profil extins

Donatorii de spermă cu un profil extins sunt înregistraţi cu un nume fictiv, cum ar fi ERIK, IB, PER, OLUF, SVEND etc. Profilurile extinse conţin până la 8-10 pagini de informaţii personale despre donator, cum ar fi pregătirea profesională, mediul familial, interese, hobby-uri etc. Pot fi incluse următoarele informaţii suplimentare: impresii ale personalului, fotografiile din copilărie ale donatorului de spermă, un bilet scris de mână, o înregistrare a vocii donatorului de spermă, profilul de inteligenţă emoţională etc.

Informațiile oferite în profilul extins sunt scrise și introduse personal de către donator, prin urmare îl reprezintă în totalitate pe acesta.Profilul extins nu este actualizat cu informații noi din domeniul educației, profesiei, statutul marital, etc., după data publicării informațiilor originale. În profilul extins sunt afișate informațiile originale.

Fotografii cu donatorii în diferite stadii ale maturizării

Vreți să știți cum arată donatorul dvs. ca adult? Unii dintre donatorii de spermă cu profile extinse au, de asemenea, un dosar cu fotografii în diferite stadii ale maturizării. Fotografiile au fost realizate de un fotograf profesionist și sunt atașate la profilul extins al donatorului. Pentru fiecare donator, sunt disponibile 5-6 fotografii.

Donatorii cu fotografii în diferite stadii ale maturizării sunt marcați cu culoarea aurie și îi puteți căuta în secțiunea de căutare de donatori.

Pentru a vedea fotografiile, trebuie să cumpărați accesarea acestora.

Prețul pentru opțiunea de accesare a donatorilor cu fotografii în diferite stadii ale maturizării este de 200 EUR fără TVA. Aveți dreptul de a accesa respectivele fotografii timp de trei luni; opțiunea expiră automat dacă nu alegeți să o reînnoiți.

Aflați mai multe despre profilurile donatorilor cu fotografii în stadiul de adulți aici

Alegerea între donator anonim şi neanonim

Dacă doriţi ca în viitor copilul dumneavoastră să poată afla identitatea donatorului, vă recomandăm să alegeţi un donator neanonim. Dovezile sugerează că femeile singure şi cuplurile de acelaşi sex preferă în special donatori neanonimi, în timp ce cuplurile heterosexuale preferă donatori anonimi, pentru a proteja imaginea de tată a bărbatului şi, astfel, identitatea familiei lor. Situaţia este diferită în anumite cazuri. Unele cupluri heterosexuale aleg un donator neanonim tocmai pentru că intenţionează să informeze copilul despre originile sale şi, prin urmare, doresc să se asigure că există posibilitatea unui viitor contact cu donatorul. În schimb, multe mame singure preferă un donator anonim, deoarece acestea consideră că, în eventualitatea în care îşi vor găsi un partener, absenţa unui donator care poate fi contactat va permite partenerului să îşi asume mai uşor rolul de tată, adoptând copilul. Alegerea este una extrem de personală şi complexă.

Vă rugăm să verificați întotdeauna dacă acel cadr medical vă poate trata cu tipul de spermă de la donator pe care l-ați ales astfel încât toate cerințele legale locale să fie respectate. 

Alegerea între profilul de bază şi profilul extins

Dacă este important să ştiţi informaţii detaliate despre donator, vă recomandăm să alegeţi un donator de spermă cu un profil extins. Mamele singure şi cuplurile de acelaşi sex, care doresc în mod explicit să ofere copilului date despre donator, pot prefera donatori cu un profil extins. Dacă informaţiile detaliate despre donator nu sunt importante, recomandăm alegerea unui donator cu un profil de bază. În multe cazuri, cuplurile heterosexuale aleg un donator cu un profil de bază, în timp ce mamele singure şi cuplurile de acelaşi sex optează pentru un donator cu un profil extins. Motivele sunt asemănătoare cu cele pentru alegerea între un donator anonim şi neanonim, deşi adesea rolurile grupurilor sunt inversate. Alegerea este una extrem de personală şi complexă.

Vă rugăm să verificați întotdeauna dacă acel cadrul medical vă poate trata cu tipul de spermă de la donator pe care l-ați ales astfel încât toate cerințele legale locale să fie respectate.

Aţi găsit răspunsuri la întrebările dumneavoastră?

Dacă nu aţi găsit răspunsuri, vă rugăm să ne contactaţi şi vom face tot posibilul pentru a vă ajuta. Personalul serviciului clienţi al companiei Cryos vorbeşte următoarele limbi: scandinav, engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană.