Comandarea spermei

Înainte de a comanda spermă de la donator, trebuie să alegeţi donatorul preferat. Începeţi prin efectuarea unei căutări. Pentru a facilita căutarea, vă recomandăm să limitaţi criteriile de căutare, pe cât posibil - de ex., Standard, Profil şi Tip.

Căutaţi doar donatorii de spermă compatibili cu criteriile dumneavoastră de căutare. De exemplu, puteți limita căutarea dvs. prin alegerea Standardului corect pe care cadrul dvs. medical îl poate folosi. Nu uitaţi, de asemenea, să verificaţi cota de sarcini. Este posibil, de asemenea, să limitaţi căutarea selectând Anonim sau Neanonim. Alte criterii pot fi legate de calitate, cantitatea ce trebuie comandată, rezervări pentru utilizarea în viitor şi termenii de livrare. Utilizaţi punctele de mai jos pentru a vă îndruma în luarea deciziilor necesare înainte de a comanda.

1. Care Standard?

Când sunteți tratat de un cadru medical, trebuie să vă asigurați că donatorul și sperma de la donator corespund cerințelor legale din țara de origine a cadrului medical. Cu alte cuvinte, ceea ce noi numim Standard. Cryos livrează spermă de la donator în întreaga lume şi, având în vedere că în fiecare ţară sunt prevăzute diferite proceduri de selecţie, screening, documentare şi aprobare, un donator de spermă poate fi procesat şi sperma poate fi donată conform diferitelor norme şi reglementări.

Vă recomandăm să vă informaţi la cadrul dvs. medical în ceea ce priveşte eventualele cerinţe sau recomandări privind Standardul, calitatea, tipul, livrarea sau alte condiţii.

2. Care tip şi profil de donator?

Următorul pas este selectarea tipului şi a profilului de donator. Dacă tratamentul de fertilitate este efectuat de către un cadru medical, pot fi aplicabile regulamente specifice, deoarece unele ţări nu permit tratamentul cu anumite tipuri de donatori de spermă. 

Sunt disponibile următoarele tipuri:

 • Anonim + profil de bază
 • Anonim + profil extins
 • Neanonim + profil de bază
 • Neanonim + profil extins

Informaţii ulterioare despre tipurile de donatori sunt disponibile aici.

3. Găsiţi donatorul dumneavoastră!

Pasul următorul constă în găsirea donatorului dumneavoastră preferat. Limitaţi căutarea, pe cât posibil, în funcţie de Profilul, Tipul sau Standardul ales.

Puteți indica donatorii dumneavoastră preferați bifând căsuța de bifare „Adaugă la preferaţi”după ce ați analizat detaliile donatorului. Când efectuați căutări ulterioare, puteți alege să puneți în prim plan donatorii dumneavoastră preferaţi, debifând „Arată doar preferaţi”.

4. Cotele de sarcini și rezervările cotelor

Trebuie să vă asigurați că donatorul de spermă nu și-a atins cota de sarcini. Pentru a căuta donatori care încă nu și-au atins cota de sarcini pentru țara selectată, vă sugerăm să începeți prin a introduce țara de reședință și țara de tratament.

Anumite țări necesită o rezervare a cotei pentru a se asigura că nu sunt depășite limitele locale de sarcini. Atunci când faceți o rezervare a cotei, vă rezervați dreptul la o potențială sarcină cu spermă de la un donator anume.

5. Care tip şi calitate a spermei?

Pasul următor constă în selectarea calităţii spermei (MOT). Tipul de paietă (ICI sau IUI) selectat trebuie să fie compatibil cu forma de tratament:

 • ICI: Conţine spermă nepurificată, denumită şi spermă brută. Utilizată pentru inseminarea vaginală şi intracervicală sau, după o procedură de purificare, pentru inseminarea intrauterină.
 • IUI: Conţine spermă purificată, denumită şi spermă preparată. Utilizată pentru inseminarea intrauterină (inseminare direct în uter) sau pentru tratamentul de fertilizare în vitro (FIV).
 • MOT: Abreviere pentru „motilitate”, adică numărul de spermatozoizi mobili per ml, după decongelarea probei. De exemplu, „MOT10” înseamnă că există 10 milioane de spermatozoizi mobili per ml, după decongelarea probei.

6. Câtă spermă este necesară?

 

Pentru IUI

 • Paie pregătite pentru IUI:
  Recomandăm folosirea a 1 pai x IUI MOT10 per tratament. Se pot folosi unităţile cu motilitate mai mică sau mai mare de MOT10.
  Vă recomandăm să solicitaţi sfaturi din partea cadrului medical înainte de a plasa comanda.

 • Paie ICI:
  Se pot folosi paiele ICI. Sperma trebuie procesată la clinica dvs. sau la spital anterior tratamentului. După pregătire, recomandăm 5 milioane de celule spermatice motili pentru un tratament cu IUI.

  Vă recomandăm folosirea a 4 paie x ICI MOT5, 2 paie x ICI MOT10 sau 1 pai x ICI MOT20 sau cu motilitate superioară per tratament. Dacă sperma donoare ICI va fi procesată de către un cadru medical cu ajutorul metodei swim-up, trebuie să folosiţi 2 paie x ICI MOT20 sau de calitate superioară per tratament. Nu recomandăm folosirea metodei „swim-up“ pentru sperma donoare care a fost îngheţată.
  Vă recomandăm să solicitaţi sfaturi din partea cadrului dvs. medical înainte de a plasa comanda.

Pentru IVF şi ICSI
Se pot folosi unităţile gata pregătite ICI şi IUI.

Recomandăm folosirea a 1 pai x MOT5. Se pot folosi unităţile cu motilitate mai mare de MOT5.
Vă recomandăm să solicitaţi sfaturi din partea cadrului dvs. medical înainte de a plasa comanda.

7. Cum se comandă?

Când comandaţi spermă, puteţi să achiziţionaţi sperma pentru livrare imediată şi/sau să rezervaţi/achiziţionaţi sperma de la donator, care este păstrată la sediul nostru. În acest mod, paietele donatorului sunt disponibile pentru eventuale livrări şi viitoare tratamente.
Dacă doriţi să fiţi siguri de disponibilitatea spermei de la donatorul de spermă preferat, vă recomandăm să o rezervaţi imediat! Nu doar pentru un tratament, ci pentru toate tratamentele. Şi pentru eventualii fii genetici. Astfel nu va exista riscul ca sperma donatorului dumneavoastră să nu mai fie disponibilă.

Dacă este posibil, trebuie să vă plasați comanda cu cel puțin 2 zile înainte de data de expediere dorită, în caz contrar, se va adăuga o taxă de urgență la comanda dumneavoastră. Puteți selecta data de expediere când comandați online. Vă rugăm să vă asigurați că livrarea are loc cel târziu în ziua de dinaintea inseminării/tratamentului. Puteți alege între o livrare cu gheață carbonică sau într-un recipient cu azot. Citiți mai multe mai jos. Citiți mai multe mai jos Livrarea spermei de la donator.

8. Pentru a comanda

Creați-vă un cont și începeți procedura de comandă online aici: Căutare de donator
De asemenea, consultaţi Condiţiile acordului.

Cu cât timp înainte de ovulație trebuie să îmi plasez comanda? 

Vă rugăm să vă plasați comanda cu timp suficient în avans. Cryos necesită 2 zile pentru procesarea comenzii înainte de a fi expediată. Apoi, trebuie să adăugați la acestea și perioada de transport, care este de 1-2 zile lucrătoare pentru majoritatea destinațiilor din Europa și de 2-5 zile pentru alte destinații. 

Prin achitarea unei taxe adiționale de comandă întârziată, comenzile pot fi procesate în aceeași zi în care comanda este primită, dacă este plasată înainte de 10:00 am (CET).

Consultați, de asemenea, Condițiile acordului.

Suntem aici pentru dumneavoastră

La Cryos, dorim să vă susținem și să vă ajutăm în călătoria dumneavoastră de a deveni părinți. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de informații suplimentare. Vorbim daneză, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, Limba ebraică și portugheză.