Paiete ICI sau IUI

În cadrul Cryos, puteți alege din două tipuri diferite de paiete: ICI sau IUI. Cele două tipuri pot fi utilizate pentru diferite tratamente de fertilitate, iar deseori, alegerea va depinde de recomandarea clinicii dvs. de fertilitate.

Când vă veți uita la paietele disponibile ale donatorului în secțiunea Căutare de donator , veți întâlni termenii de ICI și IUI. În cele ce urmează, vom explica diferența dintre paietele ICI și paietele IUI și ce trebuie să alegeți în funcție de tratament.

Paiete ICI sau IUI

Ce este o paietă ICI?

Paietele ICI reprezintă sperma nepreparată/nespălată. Paietele ICI conțin toate fluidele naturale în urma unei ejaculații normale.

Pentru ce tip de tratament sunt folosite paietele cu spermă ICI?

Paietele ICI pot fi utilizate pentru inseminarea intracervicală (ICI). Ca urmare a acestui tratament de fertilitate, se utilizează o seringă pentru a introduce sperma în vaginul femeii. Celulele spermatice motile vor ajunge în uter și să sperăm că vor fertiliza ovulul. Această procedură este similară cu actul sexual.

Paietele ICI pot fi utilizate doar pentru tratamentul IUI, FIV sau ICSI dacă clinica dvs. poate spăla paietele înainte de tratament. Vă rugăm să discutați cu clinica dvs. privind tipul de paietă pe care îl preferă.

Sperma de la donator ICI nu este gata de utilizare pentru IUI (inseminarea intrauterină) deoarece introducerea spermei nespălate direct în uter poate provoca o reacție negativă care duce la crampe severe.

Ce este o paietă IUI?

Paietele IUI conțin spermă spălată care a fost pregătită într-un laborator. Fluidele naturale în urma ejaculației au fost îndepărtate și s-a adăugat un crioconservat.

Pentru ce tip de tratament sunt folosite paietele IUI?

Paietele IUI sunt gata de utilizare pentru tratamentul IUI, acolo unde sperma urmează să fie inserată direct în uter. Acest tratament de fertilitate permite ca numeroși spermatozoizi să ajungă la ovul și, prin urmare, șansele de a obține o sarcină sunt ridicate în comparație cu tratamentul ICI. Tratamentul IUI este efectuat întotdeauna de un cadru medical specializat.

De asemenea, paietele IUI pot fi utilizate pentru tratamentul ICI, FIV și ICSI, în funcție de recomandarea clinicii dvs. de fertilitate.

Adresați-vă clinicii dvs. de fertilitate!

Vă recomandăm întotdeauna să discutați cu reprezentații clinicii dvs. pentru sfaturi cu privire la tipul de paietă de spermă pe care trebuie să-l comandați. De asemenea, puteți contacta Serviciul de Suport pentru Clienți Cryos, dacă aveți nevoie de îndrumări suplimentare atunci când alegeți între IUI și ICI.

Aflați mai multe despre cât de multă spermă de la donator trebuie să comandați aici.