Examinare și Standarde

Cryos furnizează spermă de la donator multor țări, iar majoritatea dintre acestea au propriile cerințe în ceea ce privește examinarea donatorilor. Pentru a ne asigura că îndeplinim întotdeauna cerințele clinice, operăm în funcție de o gamă de Standarde specifice țărilor.

În cele ce urmează, puteți citi despre modul în care selectăm și examinăm donatorii de spermă în conformitate cu programul nostru de asigurare a înaltei calități și despre Standardele pe care ar trebui să le alegeți atunci când comandați un donator de spermă. Mai mult decât atât, vom explica ce măsuri luăm dacă se raportează o posibilă afecțiune medicală a unui donator sau a unui copil.

Cum selectăm și cum examinăm donatorii

Atunci când un potențial donator aplică la Cryos, acesta trece printr-o selecție foarte riguroasă și un proces de examinare. 

Mai întâi, el completează un chestionar medical cuprinzător și participă la un interviu cu personalul nostru medical, care are scopul de a respinge candidații în baza istoricului medical al familiei și a comportamentului riscant. Candidații donatori care au un istoric medical al familiei cu afecțiuni mentale ereditare serioase sau afecțiuni fizice sunt respinși.

Pe lângă aceasta, se efectuează o examinare fizică și mentală riguroasă a candidatului, fiind testate probe de sânge și de urină pentru depistarea bolilor infecțioase, conform cerințelor legale pentru Standardul în cauză. De asemenea, donatorii sunt testați pentru o serie de boli ereditare. În cele din urmă, aceștia sunt examinați pentru un cariotip normal (profil de cromozomi).

Toți donatorii care sunt acceptați sunt testați în permanență pentru boli infecțioase pe durata întregii perioade de donare.

Un Sumar al înregistrărilor, care conține rezultatele testelor, caracteristicile donatorului și informațiile Standardului pentru eliberare este atașat la confirmarea comenzii și este, de asemenea, inclus în pachetul dumneavoastră. Sumarul înregistrărilor se poate modifica în orice moment, ca urmare a testării continue a donatorilor.

Ce este un Standard și pe care trebuie să îl alegeți?

Atunci când alegeți donatorul de spermă pentru tratament la o clinică de fertilizare, înainte de a plasa comanda trebuie să vă asigurați că donațiile donatorului îndeplinesc Standardul din țara dumneavoastră sau din zona în care faceți tratamentul. 

La Cryos, transportăm spermă de la donator către multe țări din întreaga lume. Fiecare țară sau zonă are propriul său Standard în ceea ce privește selecția și examinarea donatorilor de spermă. Așadar, operăm în funcție de o gamă de Standarde specifice diverselor zone. Acest lucru înseamnă că donatorii au fost selectați, examinați și aprobați pentru uz clinic într-o anume țară sau zonă. Un donator poate fi aprobat pentru îndeplinirea unuia sau mai multor Standarde. În Căutare donator, puteți afla ce Standard(e) îndeplinesc donațiile unui donator. De asemenea, puteți filtra căutarea în funcție de un Standard specific.

Dacă urmează să primiți tratament într-o clinică de fertilizare din una dintre țările menționate mai jos, ar trebui să utilizați Standardul corespunzător. Deși un donator are Standard EU, acesta ar putea să nu fie suficient pentru tratament în țara dumneavoastră, dacă aceasta are propriul său Standard, după cum este listat mai jos. 

Dacă țara în care urmați tratamentul nu este menționată mai jos, puteți folosi, totuși, spermă de la donator de la Cryos. În acest caz, vă sfătuim să cereți sfatul clinicii dumneavoastră de fertilizare cu privire la Standardul pe care să îl alegeți sau să contactați Departamentul de Servicii cu Cliențiial Cryos.

CAN - Canada
DE – Germania

DK – Danemarca
EU – Uniunea Europeană
FI – Finlanda
IE – Ireland
ISR – Israel
ITA – Italia
NL – Olanda
NO – Norvegia
NYS – Statul New York
SE – Suedia
UK – Regatul Unit
USA – Statele Unite ale Americii

Cum gestionăm afecțiunile medicale

În ciuda selecției noastre riguroase și a procesului de examinare, riscul concepției unui copil cu o afecțiune medicală nu poate fi exclus.

Cryos tratează cu foarte mare seriozitate rapoartele cu privire la afecțiuni medicale și nu vom ascunde informații de nicio persoană care are legătură cu donatorul. Cu toate acestea, este important să țineți minte că o afecțiune a donatorului nu înseamnă neapărat că și copilul dumneavoastră va fi afectat.  

În figura de mai jos am ilustrat modul în care este gestionată o posibilă afecțiune a unui donator sau a unui copil dacă primim un raport.

Cum gestionăm o boală genetică descoperită la donator sau la copil:

Bolile descoperite la donator sau la copil sunt raportate la Cryos

Donatorul este eliminat imediat din baza de date și pus în așteptare pe parcursul analizelor și investigațiilor. Materialul donatorului nu poate fi expediat în această perioadă.

Analize

Concluzie:
Donatorul nu poate fi cauza – donatorul intră din nou în baza de date

Concluzie: Donatorul poate fi cauza – investigațiile continuă

Boala este înregistrată în fișierele donatorului și în dosarul electronic al acestuia. Trebuie semnat acordul înainte de utilizare. Materialul donatorului poate fi expediat doar pentru tratamentele fraternale.

Concluzie:
Donatorul nu poate fi cauza – donatorul intră din nou în baza de date