Un vis devenit realitate

Totul a început în Aarhus, Danemarca, în 1981, când fondatorul Cryos, Ole Schou, a avut un vis ciudat despre sperma congelată. Astăzi, Cryos este o bancă de spermă și ovule recunoscută la nivel internațional care a ajutat la realizarea a mii de vise.

Fiind o companie internațională, Cryos livrează spermă și ovule congelate în mai mult de 100 de țări din întreaga lume. Dispunem de cea mai mare selecție de donatori anonimi și non-anonimi din lume. De asemenea, suntem mândri să afirmăm că avem cel mai mare număr de sarcini înregistrate din lume.

De la început, compania s-a specializat în crioconservarea spermei. În ultimii 10-15 ani, tehnologia din spatele vitrificării ovocitelor (ovulelor) a evoluat foarte mult. Din moment ce a continuat să se îmbunătățească, era firesc ca Cryos să se extindă și pe piața ovulelor de la donatoare.

În 2015, Cryos a înființat prima bancă independentă de ovule congelate din Statele Unite, și acum, suntem mândri să deschidem prima noastră bancă de ovule în Europa. Viziunea a rămas aceeași: de a-i ajuta pe cei fără copiii să-și îndeplinească visul.

Lăsând la o parte cercetarea și dezvoltarea avansată, succesul internațional al Cryos revine oamenilor - oamenilor care lucrează la Cryos, donatorilor generali de spermă și ovule și, bineînțeles, tuturor celor care au avut încredere în noi și care acum, sunt niște părinți mândri ai unor copii fericiți și sănătoși.

Ole Schou povestește cum a început Cryos:

Ole Schou, founder of Cryos

„Nu știu de ce am avut acest vis în 1981. Dar dintr-un anume motiv, în momentul în care m-am trezit, știam că trebuie să aflu tot ce se putea afla despre sperma congelată. A devenit oarecum o obsesie și practic, am citit orice carte și lucrare scrisă vreodată despre acest subiect. Habar nu aveam că dintr-o dată devenisem unul dintre cei mai importanți experți în domeniu fără a fi chiar un specialist în domeniul științelor naturale. 

Din fericire, am reușit să mă folosesc de cunoștințele mele despre sperma congelată pentru a obține o diplomă de licență în domeniul Afacerilor și al Administrației și pentru a pune treptat bazele unei afaceri comerciale de succes. Folosind cunoștințele mele despre procesul de congelare și stocare a spermei umane, am început să colaborez cu medici și clinici care se arătau foarte mulțumiți de munca mea și de produsul meu. Afacerea a început să meargă, iar la început, biroul și laboratorul meu funcționau sub forma unui serviciu doar pentru depozitarea spermei congelate. În 1990, a fost înființat programul donatorilor, iar cererea internațională a crescut rapid.

Mai târziu, am început să ne specializăm și în tehnologia de vitrificare a ovulelor. Acest lucru demonstrează că suntem capabili să ajutăm și mai mulți oameni din întreaga lume să devină părinți".