Transport și livrare

La Cryos, transportăm sperma de la donator către destinații din întreaga lume și ne străduim întotdeauna ca toate comenzile dumneavoastră să fie livrate în siguranță și la timp.

În cele ce urmează, puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie cu privire la datele de transport și metodele utilizate, perioadele de livrare, returul recipientelor cu azot și multe altele.

Datele transportului și termenele limită

Atunci când comandați spermă de la donator de la Cryos, sunteți rugat să alegeți data transportului. Cea mai apropiată dată a transportului este după 1,5 zile lucrătoare de la plasarea online a comenzii. Puteți chiar să plasați comanda cu 4 săptămâni în avans (data de expediere poate fi modificată ulterior).

Cu o taxă suplimentară de comandă întârziată, o comandă poate fi expediată în aceeași zi în care este primită. În acest caz, termenul limită este 12:00 PM (prânz) (CET) în ziua expedierii. Comenzile târzii pot fi procesate numai dacă sunt plătite cu card de credit.

Transportarea spermei de la donator în recipient cu azot

Perioade de livrare și prețuri

Comanda dumneavoastră este livrată de o companie de curierat direct la clinica dumneavoastră de fertilizare sau la medicul specialist autorizat. Nu se efectuează livrări în weekend.

Perioada de livrare poate varia, în funcție de livrarea comenzii în UE sau în afara acesteia:

 • Țările europene: 1-2 zile lucrătoare (luni - vineri)
 • Restul lumii: 2-5 zile lucrătoare (luni - vineri)

Perioadele menționate mai sus sunt valabile în condiții normale. Perioada de livrare poate varia în funcție de destinație și de alte condiții.

Pentru unele destinații din afara UE, procedurile vamale pot întârzia livrarea. Vă rugăm să vă asigurați că medicul dumneavoastră specialist sau clinica de fertilizare dețin licența de import necesară pentru primirea comenzii dumneavoastră.

Consultațilista noastră de prețuri.

Cum transportăm noi sperma

În funcție de destinație, paietele de spermă sunt trimise fie într-un recipient cu gheață carbonică, fie într-un recipient mare cu gheață carbonică (32x27x22 cm sau 37x32x27 cm) sau într-un recipient cu azot sau într-un recipient mare cu de azot (40x30x30 cm sau 52x37x37 cm).

Transportarea spermei de la donator într-un recipient cu gheață carbonică

Paietele cu spermă sunt poziționate într-un recipient izolat cu gheață carbonică, cu dioxid de carbon (CO2), la -79°C. Atunci când recipientul cu gheață carbonică este primit, este important ca paietele cu spermă să se afle constant în contact cu gheața până sunt decongelate/utilizate. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să deschideți recipientul izolat înainte de utilizare.

Recomandăm să se utilizeze numai metoda de transport cu gheață carbonică pentru comenzile plasate de luni până miercuri. Acest lucru este pentru a se asigura că recipientul expediat ajunge la destinație înainte de weekend. Vă informăm că metoda de transport cu gheață carbonică nu poate fi utilizată pentru toate destinațiile, din cauza durabilității sale scurte. Dacă metoda de transport cu gheață carbonică este posibilă în zona dumneavoastră, aceasta va apărea ca opțiune atunci când plasați comanda.

Recipientul cu gheață carbonică nu trebuie returnat către Cryos.

Transportarea spermei de la donator cu gheață carbonică

Transportarea spermei de la donator într-un recipient cu azot

Recipientul este răcit de nitrogen la -196°C, însă este un recipient de transport uscat, așadar nu conține azot lichid. Paietele cu spermă sunt poziționate într-un borcan în recipientul cu azot, care este introdus într-o cutie de transport din lemn.

Este important să nu deschideți recipientul până când nu este necesară utilizarea paietei (-lor). Paietele cu spermă de la donator ar trebui depozitate în recipientul cu azot până la utilizarea lor sau ar trebui mutate într-un alt recipient cu azot la o clinică de fertilizare.

Recipientul cu azot trebuie returnat companiei Cryos după utilizare. Aflați cum puteți returna recipientul mai jos pe această pagină.

Ce metodă de transport ar trebui să aleg?

Metoda de transport pe care ar trebui să o alegeți depinde de intervalul de timp în care sperma ar trebui menținută congelată. Mai jos regăsiți o prezentare generală a durabilității fiecărei metode de transport:

Durabilitate

 • Recipient cu azot: 7 zile (inclusiv ziua expedierii)
 • Recipient mare cu azot: 12 zile (inclusiv ziua expedierii)
 • Recipient cu gheață carbonică: 3 zile (inclusiv ziua expedierii)
 • Recipient mare cu gheață carbonizată: 5 zile (inclusiv ziua expedierii)

Vă rugăm să aveți în vedere că ziua selectată pentru expediere se consideră a fi ziua 1 din numărul de zile în care recipientul poate păstra paietele congelate.

Documentele incluse în pachetul expediat

Documentele care însoțesc pachetul expediat:

 • Lista de colisaj
 • Sumar al înregistrărilor: conține rezultate ale testelor medicale și informații standard pentru eliberare despre donator
 • Avertisment privind siguranța pentru manipularea gheții carbonizate (CO2) sau recipientului cu azot (LN2)
 • Instrucțiuni pentru returnarea recipientului cu azot (numai pentru livrările în recipient cu azot)
 • Eticheta de expediere pentru returnarea recipientului cu azot (numai pentru livrările în recipient cu azot)

O persoană trebuie să fie prezentă pentru a primi livrarea

Atunci când comanda dumneavoastră este livrată, este important ca o persoană să fie prezentă pentru a semna pentru aceasta. Acest lucru înseamnă că trebuie să vă asigurați că medicul dumneavoastră specialist sau clinica de fertilizare vor fi disponibili pentru a primi pachetul. În caz contrar curierul ar putea să returneze pachetul la depozit și să lase un bilet de înștiințare cu privire la o locație alternativă de ridicare a comenzii sau la o altă perioadă de livrare.

Returnarea recipientului cu azot

Pe lângă transportarea recipientului dumneavoastră cu azot, vă vom trimite instrucțiuni cu privire la modul în care puteți returna recipientul și o etichetă de returnare tipărită în prealabil care conține informațiile necesare. Atunci când utilizați eticheta pentru returnare tipărită în prealabil, returnarea recipientului este deja plătită (costurile sunt incluse în prețul de expediere).  

Pentru a returna recipientul cu azot, preluarea acestuia trebuie programată în acord cu serviciul de curierat. Acest lucru se poate realiza aici pe site-ul nostru web, direct pe site-ul web al curierului sau printr-un apel către acesta. Informațiile de contact ale curierului sunt incluse în pachetul expediat.

Vă rugăm să utilizați una dintre procedurile menționate mai sus pentru returnarea recipientului cu azot. Alegerea unei opțiuni alternative de expediere poate rezulta în pierderea recipientului și o posibilă creanță de 1000 EURO.

Având în vedere că refolosim recipientele și pentru alți clienți care așteaptă nerăbdători pachetul lor, vă rugăm să returnați recipientul de îndată ce ați utilizat conținutul său. Recipientul trebuie returnat companiei Cryos nu mai târziu de ziua expirării durabilității acestuia.

 

Durabilitate*

Retur la Cryos**

Recipient cu azot pentru Europa 7 zile A 8-a zi după data expedierii
Recipient mare cu azot pentru Europa 12 zile A 13-a zi după data expedierii

* Prima zi a perioadei este data expedierii de la Cryos
** Ultima zi de ridicare de către curier

Dacă ziua a 8-a sau ziua a 13-a de după ziua de expediere cade într-o zi de weekend sau sărbătoare legală, vă rugăm să expediați rezervorul cu azot în ziua lucrătoare următoare.

Dacă rezervorul nu este returnat în timp util, Cryos va percepe o taxă de 100 EUR fără TVA pentru închirierea recipientului pentru săptămâna care tocmai a început, conform Condițiilor acordului.

Pentru expedierile în afara UE, va fi inclusă o factură proformă pentru returnare, acest lucru fiind solicitat de autoritățile vamale.

Termeni de livrare

Cryos asigură DAP (Delivered At Place, livrare într-o locație) în conformitate cu setul de reguli comerciale Incoterms 2010. Acest lucru include livrarea la domiciliu.Dacă livrarea este făcută în afara UE, pot să apară formalități impuse de autoritățile vamale locale pentru care nu ne putem asuma responsabilitatea. De exemplu, poate fi vorba despre: vămuire, vămuire la import, taxă vamală, TVA, taxă etc. Este responsabilitatea dvs. să analizați acest lucru și vă recomandăm să citiți cu atenție Condițiile acordului nostru.  

Nu există formalități vamale pentru expedierile în interiorul UE.

Suntem aici pentru dumneavoastră

Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări cu privire la expediere și livrare sau aveți nevoie de îndrumare. Vorbim daneză, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză și ebraică.