Donatori de Spermă Anonimi și Neanonimi

La Cryos, veți găsi atât Donatori de Spermă Anonimi, cât și Neanonimi, din care veți putea alege. Decizia privind apelarea la un Donator Anonim sau Donator Neanonim ține de fiecare persoană în parte și poate fi influențată de preferințele personale, de convingerile și de legislația din țara dvs. de tratament.

Atunci când alegeți donatorul de spermă, una dintre primele considerații pe care trebuie să o aveți în vedere este cea referitoare la faptul că trebuie să optați pentru un Donator Anonim sau un Donator Neanonim. Decizia se poate baza pe convingeri etice sau circumstanțe personale, și poate fi, de asemenea, dependentă de restricțiile legislative din țara dvs. de tratament.

Donatori de Spermă Anonimi și Neanonimi

Chiar și după 30 de ani de la prima donare de spermă, chestiunea legată de anonimatul sau non-anonimatul donatorilor este încă dezbătută pe scară largă în întreaga lume. Astfel, unele țări permit persoanelor să apeleze atât la donatori anonimi, cât și la cei neanonimi, dar alte țări permit alegerea unui singur tip de donator.

Pentru a vă asigura că respectați legislația, vă recomandăm să verificați reglementările din țara dvs. de tratament înainte de a vă decide asupra donatorului dumneavoastră. De obicei, clinica dvs. de fertilitate vă poate informa despre legislația actuală. De asemenea, puteți contacta Serviciul de Suport pentru Clienți Cryos

Nici Donatorii Anonimi și nici cei Neanonimi nu au niciun drept parental asupra copiilor donatorilor și au convenit să nu încerce să contacteze copiii donatorilor.

Donatorul Anonim

Donatorul a ales el însuși să rămână anonim. Un Donator Anonim nu poate fi contactat, iar dacă alegeți un Donator Anonim, nu veți primi niciodată mai multe informații despre el decât ceea ce a fost deja divulgat în profilul său de donator. Cryos nu va dezvălui niciodată identitatea donatorului.

Donatorul a ales el însuși să rămână anonim și și-a dat acordul că nu va contacta potențialii copii ai donatorului. De asemenea, clientul este de acord cu Condițiile acordului și nu va încerca să contacteze donatorul în viitor.

Cu toate acestea, sperma de la donator conține ADN si, prin urmare, există întotdeauna un risc ca donatorii, clienții și copiii să poată fi găsiți ca urmare a analizei ADN-ului, ceea ce poate compromite confidențialitatea.

De ce să alegeți un Donator Anonim?

Sunt diferite motive pentru care ar trebui să alegeți un Donator Anonim. Poate că nu vreți să știți prea multe despre donator sau nu vă doriți să se întâlnească cu copilul dvs. în viitor. Unele familii pot considera donarea de spermă ca mijloc de a-și îndeplini visul de a avea o familie și, prin urmare, nu doresc ca donatorul să aibă un rol în viața copilului în viitor. Alte persoane au ca unică opțiune aceea de a opta pentru un Donator Neanonim din cauza legislației din țara lor. Indiferent de motivul dumneavoastră, decizia este foarte personală și numai dumneavoastră știți care este decizia corectă pentru dumneavoastră.

Donatorul Neanonim

Un donator non-anonim este identificabil și copilul donatorului va avea opțiunea de a primi informații de identificare despre donator când el/ea crește – în majoritatea țărilor, la vârsta de 18 ani. Donatorul a ales să fie un Donator Neanonim și a fost de acord să fie contactat de către copii donatorului. Chiar dacă donatorul a fost de acord să poată fi contactat, Cryos nu este responsabil dacă donatorul se răzgândește sau dacă nu poate fi contact în viitor.

Atunci când copilul împlinește 18 ani sau vârsta majoratului aplicabilă în țara respectivă, el/ea va avea posibilitatea de a primi informații de identificare despre donator de la Cryos și poate decide ulterior dacă îl contactează.

Pentru a primi informații despre donator, copilul trebuie să poată dovedi că acesta s-a născut în urma unui tratament cu spermă de la donator de la un anumit Donator Neanonim Cryos.

Donatorul, pe de altă parte, nu va primi niciodată informații despre dvs. în calitate de client sau copil al donatorului. Prin urmare, rămâne complet la latitudinea copilului dacă dorește să contacteze sau nu donatorul.

De ce să alegeți un Donator Neanonim?

Motivele privind alegerea unui Donator de Spermă Neanonim variază de la persoană la persoană. Unul dintre motive ar putea fi acela de a oferi copilului dvs. posibilitatea de a decide el însuși dacă vrea să ia sau nu legătura cu donatorul în viitor.

Prin alegerea unui Donator Neanonim, copilul are posibilitatea să afle mai multe despre donator decât ceea ce a fost inclus în profilul acestuia.

Pentru unii copii ai donatorului, este important să știe cât mai multe despre moștenirea lor genetică. În aceste cazuri, alegerea unui Donator Neanonim va fi de mare ajutor copilului. Alți copii ai donatorului pot alege să nu contacteze niciodată donatorul, chiar dacă știu că au posibilitatea să facă acest lucru.

Decizia donatorului

În momentul în care un donator începe să doneze spermă pentru Cryos, el alege să fie un Donator Anonim sau un Donator Neanonim. Odată ce a luat decizia, el nu mai poate reveni asupra ei. 

Donatorul primește informații complete care să-l ajute în luarea deciziei. De asemenea, are posibilitatea de a discuta despre alegerea sa cu Coordonatorii noștri pentru Donatori cu experiență, care îl vor ajuta să înțeleagă pe deplin implicațiile alegerii pe care o va face.

Este foarte important pentru Cryos ca fiecare donator să înțeleagă și să fie sigur de decizia sa – deoarece va avea implicații atât pentru el, cât și pentru copiii donatorului.