Cum alegeți un donator de spermă

La Cryos dispunem de cea mai mare selecție de donatori. Selecția mare este excelentă, însă știm că poate părea copleșitoare. Pe această pagină, vă vom îndruma în legătură cu cele mai importante aspecte pe care să le luați în considerare atunci când alegeți un donator de spermă.

De obicei, tratamentele de fertilizare cu spermă de la donator încep prin a discuta cu un medic sau cu un alt cadru medical despre diferitele opțiuni de tratament. În cele mai multe cazuri, următorul pas ar fi alegerea unui donator pentru viitorul dvs. copil.

Sunt multe aspecte de luat în considerare atunci când luați această decizie. De aceea, am adunat câteva întrebări pe care vi le puteți pune pentru a face procesul mai ușor.

Cum alegeți un donator de spermă

Ar trebui să poată viitorul dvs. copil contacta donatorul?

Unul dintre primele aspecte pe care să le luați în considerare atunci când alegeți donatorul de spermă este dacă vă doriți ca ulterior copilul să îl poată contacta pe acesta.

Dacă alegeți un Donator Anonim, identitatea acestuia va rămâne confidențială. Dacă alegeți un Donator Neanonim, copilul va avea posibilitatea să obțină informații despre identitatea acestuia atunci când va deveni matur – în cele mai multe țări, atunci când împlinește 18 ani. 

Alegerea dintre un Donator Anonim și unul Neanonim este una individuală și complexă, și pot exista diferite motive pentru alegerea unuia dintre ei. Înainte de a alege, vă recomandăm să citiți mai mult despre anonimitatea donatorului aici.

Câte informații doriți să știți despre donator?

Doriți să știți cât mai multe informații posibile despre donator sau doriți să știți doar esențialul? Acest considerent vă va ajuta să alegeți între un Profil extins și un Profil de bază. Un profil extins conține o multitudine de informații personale, inclusiv fotografii de când era bebeluș și un clip audio cu vocea donatorului. Un donator de spermă cu un Profil de bază vă furnizează doar informațiile esențiale, precum etnia, caracteristicile fizice și educația/locul de muncă.

Dacă doriți să știți cât mai multe informații posibile despre donatorul dvs., aveți, de asemenea, opțiunea de a alege un Profil extins cu fotografii stadiu adult.

Ar trebui ca donatorul dvs. să fie exclusiv?

Dacă preferați să aveți un donator care nu a fost donator pentru copii din alte familii, puteți lua în considerare alegea unui Donator Exclusiv. Calitatea de Donator Exclusiv vă permite doar dvs. și partenerului dvs., dacă aveți unul, să aveți un copil utilizând donația acelui donator.

Citiți mai mult despre Calitatea de Donator Exclusiv aici.

Sfaturi suplimentare înainte de a comanda

În cele din urmă, aveți nevoie de un singur donator de spermă, dar poate fi o idee bună să vă restrângeți căutarea la 3-5 donatori și să îi marcați ca „Favoriți” în secțiunea Căutare Donator. Acest lucru ar putea fi de ajutor în cazul în care donatorul dvs. favorit a fost epuizat sau și-a atins Cota de Sarcini în țara dvs. de rezidență atunci când sunteți pregătiți să comandați.

De îndată ce sunteți pregătiți să plasați comanda online, vă recomandăm să luați în considerare rezervarea unor paiete de spermă în plus. Aceasta este pentru a vă asigura că aveți suficientă spermă pentru întregul tratament de fertilitate – și pentru posibili viitori frați. Citiți mai mult despre rezervări aici.

De asemenea, vă recomandăm să verificați legislația în țara în care faceți tratamentul, având în vedere că unele țări permit tratamentul doar cu anumite tipuri de donatori (Anonimi sau Neanonimi). Medicul sau cadrul dvs. medical va putea să vă informeze în legătură cu aceasta. De asemenea, puteți contacta Serviciul pentru Relații cu Clienții Cryos care va fi încântat să vă ofere asistență. 

Sperăm că informațiile de mai sus vă vor ajuta să luați o decizie finală în ceea ce privește donatorul potrivit pentru viitoarea dvs. familie.