Ce reprezintă o Rezervare a cotei?

Majoritatea țărilor au o cotă maximă de sarcini pe donator ceea ce limitează numărul de sarcini, bebeluși sau familii pentru care să se apeleze la un anumit donator într-o anumită țară. Acest lucru poartă numele de cotă de sarcini. În cazul unor țări, este obligatoriu să dispuneți de o Rezervare a cotei.

Rezervarea cotei reprezintă o asigurare pentru dvs. că dispuneți de un slot pentru familie sau sarcină din cota totală a țării. Rezervarea cotei garantează, de asemenea, că puteți utiliza sperma de la același donator pe tot parcursul tratamentului și pentru un tratament ulterior (pentru frați*). Chiar dacă cota locală a fost atinsă între timp, dispuneți în continuare de Rezervarea cotei.

Vă recomandăm să luați în considerare și să vă gândiți, de asemenea, să rezervați paiete dacă doriți să puteți utiliza același donator pentru viitorii frați.

Dacă o Rezervare a cotei este obligatorie pentru țara dvs., aceasta va fi adăugată automat în coș atunci când adăugați paiete.

Ce reprezintă o Rezervare a cotei?

Tarife și rambursare

Prețul pentru Rezervarea cotei depinde de anonimatul donatorului:

  • Rezervarea cotei pentru un Donator Anonim: 200 EUR fără TVA
  • Rezervarea cotei pentru un Donator Neanonim: 350 EUR fără TVA

O Rezervare a cotei este rambursabilă integral dacă nu se obține o sarcină și nu dispuneți de paiete sau embrioni rămași pentru tratamente viitoare.

Dacă doriți să vi se ramburseze plata pentru Rezervarea cotei, vă rugăm să vă autentificați în contul dvs.

*În Norvegia, este necesară a rezervare a cotei pentru fiecare sarcină deoarece cota de sarcini este de 8 copii la 6 familii. Consultați regulile pentru ‘Barnrett’.